Keresés
Close this search box.

Új vizekre eveztünk

Elég hosszú szünet után visszatértünk. Valószínűleg elég nagy marketing öngyilkosság ilyen hosszú időre kivonni magunkat a közösségi média forgalomból, de mi tagadás jólesett és nagy szükségünk is volt a pihenésre. Sokan azt gondolhatják, hogy SUP kölcsönzőt üzemeltetni önmagában egy nagy nyaralásnak számít. Hát nem! Nagyon kimerítő a szezon, főleg mert a naplementés túrák után nagyon későn és hulla fáradtan érünk haza, a munka pedig mind szellemileg, mind fizikailag kimerítő. Arról nem is beszélve, hogy szezonmunkánál nincs hétvége, nincs pihenőnap. Ha jó idő van, csinálod és kész. Persze nem panaszkodunk, de még véletlenül se gondolja senki, hogy soha nem érezzük mókuskeréknek a kölcsönző működtetését. Én nem szégyellem bevallani, hogy nagyon vártam a szezon végét, egyrészt mert piszkosul elfáradtam, másrészt pedig tudtam, hogy ez egyet jelent a várva-várt nyaralásunkkal. ? Már hosszú évek óta nem voltam tengerparton nyaralni, szóval izgatottan vártam ezt az utazást!

Úticélnak a Kanári-szigetek legnagyobbikát, Tenerifét választottuk. Én annyira szerelmes vagyok ebbe a szigetbe, hogy már harmadszor tértem vissza! Nem mintha tökéletes SUP helyszín lenne, mivel gyakran fúj a szél és nagy hullámok vannak, de azért bőven akad lehetőség az evezésre. A rajongásom oka a sziget sokszínűségében rejlik, itt viszonylag kis területen elképesztően változatos szigetvilág alakult ki. Részben azért is írom ezt a bejegyzést, hogy ha valaki kedvet kap ide látogatni akkor legyen néhány támpontja. Utazás előtt írtam egy listát a helyszínekről, ahol evezni szeretnénk. Végül nem volt időnk mindenhová eljutni (igazából csupán négy napon eveztünk), de megmutatjuk merre jártunk. A Wizzair repített minket a szigetre és sporteszközként adtuk fel a SUP táskáinkat. Persze a SUP mellé befért a neoprén ruha és cipő, szörfpóráz, vízálló táska, strandpapucs és sok más holmi is. A SUP táskát pedig fóliába tekertük. Bőven elég erre a boltban kapható háztartási fólia, nem kell a reptéren vagyonokért fóliáztatni. ??

SUP kalandjaink

A SUP listánk első helyén a Los Gigantes sziklaszirtjei álltak, némelyik 800 méterre emelkedik ki az óceánból. Valamiért odáig vagyok a hatalmas meredek sziklákért, ezért számomra egy álom vált valóra azzal, hogy itt eveztünk. Háromszor is. ? Első alkalommal a Playa de los Gigantestől indultunk és eveztünk összesen 10 km-t a sziklák mentén és egyszer a naplementét is innen csodáltuk meg. Itt azért érdemes nézni az időjárás előrejelzést mert egyik nap mi is kifogtunk egy brutál erős szembeszelet, ami a nagy hullámokkal elég küzdelmessé teheti a haladást. Szerencsére az Öreg-tavon sokat fúj a szél, szóval ezen a téren elég edzettek vagyunk. ? A mentőmellény miatt nem kell aggódni, itt senki nem cseszeget miatta! ??

Majd egy másik napon a Los Gigantes másik vége és egyben a sziget nyugati csücske, Punta de Teno volt a célpont. A kristálytiszta óceánban különösen a part mentén egészen a fenékig le lehet látni, tényleg csodálatos az egész. Punta de Teno felől sokkal szebb látványt nyújt a sziklasor, ide egyébként csak hétfőtől szerdáig lehet egész nap behajtani, a többi napon csak reggel 10 előtt van a behajtásra lehetőség.

A SUP listánk következő helyszíneként egy szintén sziklás partszakasz szerepelt, Playa de Benijo és környéke. Itt hatalmas hullámok vannak, a hely igazi szörfparadicsom, ezért javasolt a Playa de Almacigán vízre szállni, ott kicsit nyugisabb a helyzet és onnan evezni Benijo felé. Engem teljesen elvarázsolt ez a sziklás óceánpart és az azt körülvevő hegyvonulatok, szóval itt is többször jártunk!

A lista következő helyszíne El Medano szörfös paradicsoma volt, ahol egy szélmentes napon volt néhány szánalmas próbálkozásunk a SUP szörfözésre. ? Ha eddig nem tudtad milyen érzés amikor egy hullám feltörli a képeddel az óceán fenekét, na itt garantáltan megtapasztalhatod! ??

Közvetlenül a szállásunk mellett egy szuper strand és egyben snorkelparadicsom, a Playa Amarilla volt található, de egyszer sem jutottunk el odáig, hogy itt evezzünk. ? Snorkelezni viszont itt kötelező, az egyik legjobb hely az egész szigeten! Leírhatatlanul sokszínű és változatos élővilág lapul a vízfelszín alatt, még ha ez első pillantásra nem is látszik. ?

Barangolásaink a szigeten

Aki ismer minket, az tudja, hogy nem csak SUP-on, de két lábon is imádunk túrázni! Minél vadregényesebb az útvonal, annál jobb. Tenerifén a Masca és a Teide Nemzeti Park a turisztikailag felkapott túrázós helyek (ezeket is bejártuk), de aki elmélyül a szigetvilágban, az tudja, hogy a sziget északi részén van egy szavakkal leírhatatlan, néhol esőerdő-szerű hegység: az Anaga.

Természetkedvelőknek erősen ajánlott itt túrázni, mi a Mirador Cruz del Carmenből és Chamorgából induló túraútvonalakat jártuk be. Zárásképp néhány fotó az egyéb programjainkról a teljesség igénye nélkül. Egy biztos: mindenképp vissza szeretnénk térni Tenerifére! Ha valakinek kérdése van az utazással vagy programokkal kapcsolatban, nyugodtan írjon nekünk, szívesen válaszolunk! ?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek